traveling is a story and I am a story-teller

Úti Sztorik

Kastélycsoda, Világbéke Gong és biotermék-kertészet

2019. április 10. - Úti Sztorik

Mindössze 40 percre Pesttől egy igazán gyönyörű kis varázsvilág található, ahol az aranyozott bútorok bársonyfalakkal érintkeznek, egy kedves kisegér szórakoztatja a gyerekeket és a pálmaháznak álcázott kertészetben mutáns növények közül válogathat az ember. Gödöllőbe érdemes ellátogatni.

hornstail_terrariums.png

Tovább

Vigh Bori: Hogyan menjünk világgá

Könyvajánló

Hogyan álmodozzunk, és alakítsuk az álmainkat célokká? Hogyan vágjunk a szükséges pénz előteremtésébe? Hogyan utazzunk? Hogyan szálljunk meg? Hogyan pakoljuk meg a hátizsákunkat? Hogyan szemléljük másképp a világot, a lehetőségeinket és saját magunkat? Ezekre a kérdésekre ad választ Vigh Bori Hogyan menjünk világgá című könyve, amit nemcsak utazni vágyóknak ajánlok.

img_20180517_132508.jpg

Tovább

Bakancslista: TOP5 könyves hely

Van két nagy szenvedélyem, amik még nem tartoznak a napi szintű függőség kategóriájába, de elvonási tünetekkel azért járhat a huzamosabb ideig tartó megvonásuk: az olvasás és az utazás. Amikor sikerül ezt a kettőt kombinálni, jön a tuti hiperventillálás. 

blog1.jpg

(forrás: pinterest)

Tovább

Kókuszdió, azúr tenger, Lara Croft és analfabetizmus

Kambodzsa felfedezése

Hol található a világ legfinomabb borsa, igazi trópusi paradicsom és Lara Croft kalandozásainak
helyszíne, azaz egy lélegzetelállító templomegyüttes? Melyik az az ország, ahol borzalmas a
szemétszállítás, magas az írástudatlanság és még vöröshangyák is összecsipkedhetik az embert? Ili ezt árulta el nekem. Mázlista unokatestvérem párjával Kambodzsát és pár napig Bangkok városát fedezhette fel.

dscf9913-01.jpegBayon Temple, Angkor Thom

Tovább

Goodbye Brussels part 2

I’m going to talk about my job and you will laugh

In 2017 I was living in the capital of Belgium and the EU. Here I got to know a totally different and mainly unknown world: the world of people with learning disabilities. I would like to share some funny stories of my experiences as a volunteer of l’Arche.

arche2e.jpg

Tovább

Búcsú Brüsszeltől 2. rész

a munkámról sztorizgatok, és nevetni fogsz

2017 februárjától tíz hónapot töltöttem el az EU és Belgium fővárosában, ahol beleláttam egy teljesen új világba, amely az értelmileg akadályozottaké. Erről szeretnék most néhány történetet lepötyögni neked. Szerezz be hozzá egy jó kis belga sört, ha tudsz, úgy még jobban csúszik! ;)

arche.jpg

Tovább

Goodbye, Brussels! part 1.

I volunteered with mentally disabled people

I was living in the capital of the European Union from February until December. I had kind of a mission. I mission which made some people frightened, many of them thought that “it is really noble to do, but it must be tough”, and just a few persons told me that they could do the same. But, I had a really special experience there. I lived with mentally challenged people.

arche1_title.jpg

Tovább

München

mit csinálj, ha nem érdekel a foci és a sör?

Münchenbe idén ősszel már harmadszor sodort el az élet, ezúttal két kint élő barátomat látogattam meg. Az ott töltött három napban így nemcsak a várost néztem meg, hanem kicsit az ottani életbe is betekintést nyerhettem.

munchen.jpg

Vendégcikk! Lor írása következik, aki München utcáit fedezte fel. 

Tovább

5 dolog, amit egyedül csatangolva tudtam meg magamról

Bár egy barátomat látogattam meg Franciaországban, hétköznap neki dolgoznia kellett, így egyedül csatangoltam a fővárosban. Igen, ez még nem számít teljes értékű egyedüli útnak, hiszen mindig volt kihez „hazamennem” este, ráadásul, ha komolyabb bajom lett volna, ő biztosan segít. Ennek ellenére néhány apróságot már most megtudtam magamról.


Tovább